تحلیلی بر نامگذاری سال ۱۴۰۱ به عنوان سال " تولید دانشبنیان و اشتغال آفرین"
به گزارش خبرگزاری بسیج پرس، افشین سلیمانی مدیرمسئول خبرگزاری بسیج پرس طی یادداشتی آورده است:
رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اسلامی (زید ،عزه العالی) به مثابه چشمه همیشه جاری ،در ایام بعد از رحلت معمار کبیر انقلاب اسلامی ایران حضرت امام خمینی(ره) ،در شریانهای انقلاب شکوهمند اسلامی ایران استمرار داشته ،و مبنای،جوشش،تحول،تکامل،حرکت و اعتلای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را فراهم آورده است.
یکی از مبانی منظومه فکری معظم له اعتقاد صریح ایشان به ،اقدامات ،منظم ،تشکیلاتی،جهت دار،مستمر و انقلابی نیروها و کارگزاران انقلاب اسلامی ،توامان با اعتقاد ایشان به همبستگی دو مولفه ،«تکلیف» و «نتیجه » است.
و این اعتقاد فصل ممیز از تفکراتی است که نیروهای انقلابی را به حوزه انفعال میکشاند و صرفا بر «تکلیف گرایی» تاکید مینماید.تکلیفی که بدون آتیه نگری به آن نگریسته شده قاعده (هیئتی،عمل کردن به دور از فضای حسن نتیجه را به مخاطب و مباشر اقدام و عمل نشان می دهد ) و این یعنی اینکه در جهان مبتنی بر محاسبات دقیق و هوشمندانه مبتنی بر علوم دقیقه ،محاسبات ریاضی ،فیزیک کوانتوم و....،کارگزاران حکومت اسلامی ،به کیفیت (quality) و کمیت(quantity) کار و مسوولیت به هر شکلی انجام شود.
بدیهی است ،چنین تفکری کشور و کشورداری (عرافت) را به سمت و سویی میکشاند که خروجی آن ،مورد طمع ورزی بیگانگان بوده و زمینه قیادت و سلطه آنان را بر کشورمان فراهم مینماید.مصادیق این قبیل کشورها در جهان کم نیستند.(عراق،افغانستان ،لیبی،سوریه،بسیاری از کشورهای آفریقایی و....) که شاید تا دهه ها و سده های آتی گریبانگیر ،درجا زدن در جایگاه جهان سومی(third-world) خویش باشند.
رهبر عالیقدرمان ،سال ۱۴۰۱ ه.ش ،یعنی در ورود آغازین به قرن جدید،هجری شمسی را اختصاص به ؛یک مقوله مرکب اما کلیدی تحت عنوان«تولید دانش بنیان و اشتغال آفرینی دادند».
اهتمام ایشان بر «تولید دانش بنیان» یعنی اولویت قائل شدن به تولیداتیکه :برخواسته از مقولاتی چون :هوش مصنوعی،هوش هیجانی ،دانش الکتروتکنیک،مکانیک،علوم اپتیک و لیزر ،توسعه علم نانو،گسترش علم کوانتوم ،سلولهای بنیادین ،و....بوده که خروجی آن اعتلای هژمونی (قدرت تمام عیار) ایدئولوژی انقلاب اسلامی در عرصه هایی چون هوا و فضا،موشکی، صنعتی و...که متعاقبا بر توسعه عمق نفوذ ایدئولوژیک انقلاب اسلامی ایران در فراتر از مرزهای جغرافیایی،ما تاکید دارد.
امروزه علی رغم کارشکنی های فراوان غرب و صهیونیزم بین الملل در مسیر فرا روی انقلاب اسلامی ایران ، کشورمان توانسته یارگیری بسیار زیادی در میان دول و ملل آزادیخواه جهان انجام داده و توانمندی نامتقارن ایران اسلامی را وسعت داده و موجب شکل گیری بازدارندگی در مقابل دشمنان ما شود.
مقوله دوم مورد تاکید در فرمایشات معظم له ،یعنی اعتنای بسیار زیاد رهبر معظم انقلاب بر یکی دیگر از مولفه های قدرت کشور که در کلام معصومین (ص)از آن به «حضور حاضر و وجود ناصر» یاد می شود.
بدیهی است که گسترش تکنولوژی و صنعت ،و مکانیکی شدن تکنولوژی (جایگزین شدن آن به جای نیروی کار بر) ،بر بیکاری مضاعف جمعیت جوان و مستعد کار می افزاید .
اما رهبری ،با خردمندی تام به :(توازن فیمابین صنعت .تکنولوژی و جمعیت آماده برای کار و اشتغال ) نگریسته و علی رغم ایدئولوژی های لیبرال دموکراسی ،اصالت به جمعیت را مورد مداقه ،قرار میدهند تا پشتوانه رکین انقلاب اسلامی ،همواره در کنار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران ،پشتوانه ی مقتدر آن بوده و علاقه مند به توسعه توانمندیهای کشور باشند.
نگارنده یا جمله امانوئل کاستلز ،واضع نظریه (جهان اینترنتی،کهکشان اینترنتی ،جهان شبکه ای و....) می افتند که حتی در عصر انحصار تکنولوژی ،کماکان انسان را مدار مکانیسم ماشه ی ارتقا و بهره برداری از آن می داند.



